heippa kaikille!
toivottavasti pidät blogistani jos pidät liity lukijaksi!






Lukijat

tiistai 15. toukokuuta 2012

katsaus viime vuosien varrelta panfussa

moi pandat nyt olemme menossa heinäkuussa jatketaan siis :)

Väärä hälytys

Friday, July 22nd, 2011
Terve Pandat,
Voitte rauhoittua ja lopettaa etsinnät. Ella on löydetty.
Hei! Enhän mä ollut edes kadoksissa!!
No se selvisi mulle vasta nyt. Se olikin vain väärä hälytys. Pelästytit mut kyllä aika huolellisesti. Lensit koko metsän läpi helikopterilla etkä tullut takaisin. :shock: Mä odotin sua kaksi tuntia tulivuorella! No, mä kyllä nukahdin välissä, mutta odotin silti. Juurruin melkein kiinni maahan, kun istuin siinä niin kauan.
Tulivuorelle tuli Pandoja toistensa jälkeen, istuivat helikopteriin ja lensivät kohti lentohedelmiä. Kaikki tulivat takaisin ylpeinä isojen hedelmäsaaliiden kanssa ja veivät ne Brunon ravintolaan. Mutta ei Ella. Kysyin jokaiselta “oletteko nähneet söpöä vaaleaa Pandatyttöä?”, mutta kukaan ei tiennyt missä olit.
“Söpöä?” :mrgreen: Oonko mä sun mielestä söpö?!! Nyt mä punastun… :oops:
No… mä ajattelin, että noin muut tunnistais sut… :oops: Tais siis, öhöm, olin tosi huolissani, että sulta oli loppunut polttoaine tai olit törmännyt puihin tai… Pelkäsin pahinta. Hyppäsin jopa itse helikopteriin ja lähdin etsimään sua puiden seasta, mutta turhaan. Pitkän harkinnan jälkeen aloitin etsinnät blogin kautta. Ajattelin, että muiden Pandojen avulla voisin löytää sut. Ja samaan aikaa mahani kurni niin kovaa, kuin siellä olisi ollut mörkö, joka meinasi just syödä tiensä ulos sieltä. :???:
No onneksi me löysimme toisemme juuri oikeaan aikaan.

Niinpä! Tiedättekö, mä etsin Ellaa melkein Panfun joka kolkasta, mutta unohdin yhden paikan. Mutta kerron tän jutun loppuun huomenna, koska nyt mulla on kiire keräämään itse niitä lentohedelmiä. Unohdin nimittäin ihan täysin mennä keräämään niitä siinä hötäkässä. Nyt siis lentolakki korville,  lasit silmille ja moottori käyntiin. Moro!
Tassuittain
Max
ja Ella
P.S. Eilisen kyselymme vastaus oli: Rillipörrön lempiherkkua ovat porkkanat! :) Onnekas voittajamme on tällä kertaa Molly3!! Onnea!

Örkkejä ja keijukaisia

Thursday, July 21st, 2011
Moro möröt,
Ei, kun siis Pandat. :lol: Tästä päivästä lähtien voitte muuttua möröiksi ja keijuiksi kuvaston uusilla satumaisilla vaatteilla.


Tietääkö kukaan muuten missä Ella on? En ole nähnyt häntä eilisen jälkeen, kun hän lensi helikopterilla matkoihinsa tulivuorelta. Odotin ja odotin… kunnes jossain vaiheessa aloin nukahtaa [KROOH PYYH]. Varmaankin noin tunnin päästä heräsin taas, mutta Ellaa ei näkynyt vieläkään missään. Olikohan hän vain jättänyt mut torkkumaan… vai eikö hän ollut tullut vieläkään takaisin? :shock:
Täytyy varmaankin tutkia kaikki Panfun paikat, ettei hänelle ole sattunut mitään…
Tassuittain
Max

Lentohedelmien keruuta muffinsseja varten

Wednesday, July 20th, 2011
Huomenia arvon Pandat,
Me ei tänään ehditäkään kovin paljoa kirjoittamaan, koska pian meidän täytyy kiitää. Vai pitäisikö sanoa “lentää”? :) Bruno paljasti nimittäin mitä ne hänen salaperäiset lentohedelmänsä ovat: Ne ovat hedelmiä, joita saa vain tulivuoren takaa ja… uskokaa tai älkää, ne lentävät ilmassa. :!:
Lentäviä hedelmiä? Kuulostaa ihan pilotti-Ellalle sopivalta haasteelta! Bruno lähettää meidät hedelmäjahtiin helikopterilla.

Kuulostaa vaaralliselta, mutta on se varmaan sen arvoista. Eihän sitä joka päivä saa tilaisuutta maistaa lentohedelmämuffareita, vai  mitä? ;)
Bruno muuten lupasi antaa meille kiitoksena hyvän banaani- kookosmuffinssireseptin. Siihen ei tarvita lentäviä hedelmiä (hän ei paljasta rasvattomien lentohedelmämuffinssien reseptiään mistään hinnasta!) mutta ainakin pääsimme hänen salaisuuttaan askeleen lähemmäs.
♦ ♦ ♦ MINIKILPAILU ♦ ♦ ♦
Voita lentokone puumajaasi!

Kysymys: Mitä Pokopet Rillipörrö syö mieluiten?
Kirjoita vastauksesi kommenttina tämän päivän aikana (keskiviikkona 20.7.)! Valitsemme voittajan arpomalla.
Mukavaa lentoa!
Max
ja Ella

Kesäinen sarjakuvakilpailu!

Tuesday, July 19th, 2011
Moikka luovat pikku Pandat!
Kuten tiedätte, Evron  ja Kitkeriön vartijat saivat meille aikamoisen sotkun aikaan viime päivinä roskaamalla merta ja Panfun rantoja. Kauniit kesäiset rantamme olivat ällöttävässä kunnossa. Kitkeriö ja kesä eivät kyllä sovi oikein yhteen, vai mitä? Vai sopivatko? Osaisitteko tehdä pienen sarjiksen, jossa olisi sanat “Kitkeriö” ja “kesä” mukana?

Panfu etsii luovia sarjakuvan tekijöitä!

Pidätkö sarjiksista? Kirjoitatko mielelläsi tarinoita? Tykkäätkö tehdä hauskoja juttuja kavereidesi kanssa Panfussa? Sitten kilpailumme sopii juuri sinulle.
Näin toimit:
√ Mieti kahdestaan tai kolmestaan kaverisi kanssa tarina sarjakuvaanne varten.
√ Sarjakuvassa täytyy käyttää sanoja “kesä” ja “Kitkeriö”.
√ Sarjakuvan täytyy koostua 3-6 kuvasta.
√ Kaikkien kuvien tulee olla samalla sivulla, eli samassa tiedostossa. Kannattaa käyttää vaikka Paint-ohjelmaa sarjiksen kokoamiseen. Tiedoston nimen täytyy olla lista osallistujien nimistä. Esim. “panfu_Ella,panfu_Max,panfu_Kamaria.jpg”.

Palkinnot:
1. – 3. sija: 1 Kuukauden Kultajäsenyys
1. – 10. sija: Pelaajakortin tausta, jossa Evron surffailee
Teillä on melkein 2 viikkoa aikaa, joten tehkää rauhassa hieno sarjakuva, joka erottuu edukseen muista. Ohjeita kokoamiseen saatte tästä painamalla. Lähettäkää sarjakuvanne viimeistään 31.7. sähköpostilla osoitteeseen Muistakaa kertoa sähköpostissa kaikkien (max. 3) Pandojen nimet, jotka ovat sarjakuvassa.
Mekin tehtiin Ellan kanssa teille yksi malliksi. Mitäs tykkäätte?
Just, tosi hauskaa, Max. :oops: Kiva nähdä, millaisia sarjiksia te teette! :) Kilpailun ohjeen voit tulostaa itsellesi myös Pooglesta Panfun vedenalaisesta koulusta tai kaupungista.
Sarjistassuittain
Ella
ja Max

Brunon rasvattomat lentohedelmämuffinssit

Tuesday, July 19th, 2011
Huomenta Pandan puppelit,
Haitteko eilen jo Eloiselta upeat palkinnot luonnon pelastamisesta? Mä vein heti Pandalangelon tekemän taideteoksen puumajaani, ihan Maxin teoksen viereen. Luonnonsuojelijan diplomini tulostin ja nyt se komeilee ilmoitustaulullani. Äiti oli tytöstään kyllä ylpeä. :mrgreen: Hän teki mulle lettuja siitä hyvästä!

Lettuja… mahani alkaa kurnia kuin Paul the Kidillä. :D Brunokin kokkailee ja kikkailee taas jotain ravintolassaan San Franpanfussa. Hän on kehitellyt jo viikon ajan reseptiä “rasvattomille lentohedelmämuffinsseille”, mitä ikinä ne sitten ovatkaan. :!:
Bruno on niin hyvä tekemään rasvattomista ranskalaisistakin maukkaita, että nyt hän on päättänyt luoda muitakin kevyitä reseptejä. Ilmeisesti nämä muffinssit ovat niin kevyitä, että ne suorastaan lentävät… :shock: Mielenkiintoista. Mä kyllä maistan niitä mielelläni! Muffinsseja… Nam…

Ella, laita suu kiinni ennen kuin kuola valuu paidalle! :D
[ :oops: :oops: :oops: ]
Pian saamme tietää mitä Bruno meinaa “lentohedelmillä”. Tiedättekös te Pandat, mitä hän tarkoittaa? Huomenna meidän täytyy käydä Chez Brunossa kyselemässä lisää. Ehkä saamme maistiaisia tai vaikkapa salaisen reseptin. ;)
Tällä kertaa kalustekaupasta saa historiallisen satumaisia huonekaluja:

Tassuittain
Ella ja Max

P.S. Tänään aloitamme sarjakuvakilpailun! Voit voittaa kavereidesi kanssa Kultajäsenyyden tai hassun pelaajakortin taustan, jos teette yhdessä hauskimman sarjakuvan Panfussa. Tulkaa lukemaan ohjeet tänään iltapäivällä blogista. Olemme lisänneet myös “Puuhaa”-osioon kätevät ruutukaappauksen ja sarjakuvan teko-ohjeet.

Terveisiä Evronilta

Sunday, July 17th, 2011
Moro Pandat,
Ette uskokaan, mitä löysin eilen roskienkeruureissulla rannalta. Pullopostia Evronilta! Se pahis oli vihdoinkin saanut lennokkilappuseni, jossa valistin Kitkeriön jengiä kierrättämisestä. :mrgreen:
No, mitä siinä luki?!
Odotas, mä luen sen teille:

Niinsanotulle salapoliisi Maxille.
Kuvittelet voivasi estää minua paperilennokeilla? Hahaha! Siinä erehdyt pahemman kerran! Minun suunnitelmiani ei estä kukaan. Sinulla kävi tuuri, koska jätehuollosta vastaava vartijani on palannut kesälomaltaan. Mutta kuka tiettä, ehkä minulta putoaa huomaamatta banaanikuoret taas mereen… :twisted:
- E

Liukastuisipa Evron mielummin niihin banaaninkuoriinsa. :D Sitten meidän huolenamme olisi yksi valtava ongelmajäte vähemmän. Mutta pian kierrätysurakkamme on ohi. Se on ollut aika hauskaa! On kiva tehdä jotain hyvää, vai mitä Pandat? Mutta, nauttikaa viimeisestä päivästänne Eloisen kanssa, ja muistakaa noutaa palkintonne häneltä, jos olette tehneet tehtävän kunnolla loppuun. :!: Näytätkö, Max, nyt meille sen roskataideteoksesi?
Joo… tai no… :oops: Ei siitä nyt tullut ihan sellainen, kuin piti.

:D Ketäs toi nyt sitten muka esittää?
Tassuittain
Ella
ja Max

Verkkoon tarttunut Bolly

Sunday, July 17th, 2011
Moips Pandat,
Pelkomme on käynyt toteen… Roskat, jotka lillivät Kitkeriöstä panfuun, ovat nyt vaaraksi jo lemmikeillemme! Tänään löysimme tämän avuttoman Bollyn roskankeruuretkellämme tarttuneena muoviverkkoon. :eek:


Meidän täytyy yrittää varovasti auttaa se ulos ansastaan. Onkohan Evron jo saanut tietää protestistasi, josta kerroimme eilen?
Ei vielä. Mutta hän varmaan pelästyi ja miettii nyt, miten voisi vastata iskuuni. :cool: Muuten, kierrätystaideteokseni on melkein valmis. Se tarvitsee enää viimeisen silauksensa. Huomenna näytän sen täällä.
Tassuittain
Max
ja Ella

Max protestoi Evronia vastaan

Saturday, July 16th, 2011
Voi, Pandat, tänään kaikki menee mönkään! :(

Heräsin tänään erityisen aikaisin ja reippaana keräämään kaikki rannalle huuhtoutuneet roskat. Mutta tällä kertaa sieltä seasta löytyi taas otain ihan uutta, joka ei sovi lajittelusöiliöihin: ruostuneita rautanauloja! :???:
Ella sai niistä haavan varpaaseensa, mutta onneksi mulla oli laastaria! Ja naulan säästän kierrätystaideteostani varten. ;) Mutta meidän täytyy estää nämä Evronin sotkut ennen kuin Bollymme, Woobymme ja Pokopetsimmekin ovat vaarassa. Tein eilen tehtävän “Kitkeriön vakoojat” uudelleen, otta pääsin Kitkeriöön sanomaan Evronille pari valittua sanaa!
Vau, toihan kuulostaa oikein kunnon protestilta, ympäristöaktivisti Max! :)

Niinpä! Tein flyereitä, joihin kiroitin “EI ROSKAA MEREEN!” Taittelin ne lennokeiksi ja päästin ne lentolaivasta ilmoille, jotta Evronin vartijat näkisivät ne. :mrgreen:
Toivottavasti sana menee perille, eivätkä lennokkisi päädy vain romun jatkeeksi rannoillemme. Nyt täytyy alkaa taas lajittelemaan. Ja varokaa varpaitanne!
Tassuittain
Ella
ja Max

Jätevuori kasvaa: nyt seassa myös muoviroskia

Friday, July 15th, 2011
Huomenta Panduskaiset,
Tänää Kitkeriöstä huuhtoutui uusi jäteaalto. Rantamme ovat nyt täynnä lasia, paperia ja muovia! :shock: Näin siellä seassa tällä kertaa jugurttipurkkeja ja muovipusseja.
Hmm, mä voisinkin hyödyntää niitä jotenkin. :idea:

Maxista on tullut oikea kierrätysfriikki. :) Ette uskokaan, kun eilen keräsimme roskia, hän ei vienytkään niitä lajitteluun vaan hamstrasi niitä majaansa kuin orava tammenterhoja. Koitapas nyt pitää joku järki nyt tuossakin hommassa, ettei kodistasi tule haisevaa kaatopaikkaa. :lol:
Ei hätää, teen niistä jotain tosi upeeta. Ja lupaan, etten käytä mitään haisevia tai likaisia materiaaleja. Joten ei tartte saarnata. :roll: Mutta näytän sen sitten vasta, kun se on valmis. Tällä kertaa en möläytä mikä se on. :mrgreen:
Okei, en sitten kysele enempää. En varmaan joudu osottamaan kovin kauaa, kunnes taas lipsautat jotain. :D Nyt hyppään keltaiseen roskankerääjän haalariini ja autan vapauttamaan Panfua roskista. Toisin kuin Max, en vie roskia puumajaani, vaan lajittelen ne Eloisen luona autoradalla oleviin oikeisiin säiliöihin, jotta ne voidaan kierrättää. Jos jaksaa lajitella riittävän paljon roskia, saa lopuksi pitää haalarin ja hienon diplomin, jonka voi tulostaa vaikka huoneensa seinälle. ;) Pitäkää peukkuja!

Ei muuta kuin luontoa pelastamaan!

Tassuittain
Ella
ja Max

Uusin trendi: kierrätysmuoti

Thursday, July 14th, 2011
Voi ei!
Nyt se on totta! Kitkeriön jätteet ovat lipuneet Panfun rannikolle. Kauniit rantamme ovat täynnä ällöttäviä tyhjiä pulloja ja vanhaa paperia. :(
Eloise tulee onneksi Panfuun nyt juuri oikeaan aikaan. Hän on luonnonsuojelija ja pystyy varmasti auttamaan meitä paremmin kuin kukaan muu. Hän on satamassa parhaillaan ja yrittää saada jotain tolkkua tähän tilanteeseen. Nyt alkaa siis suuri lajittelu- ja kierrätyoperaatio! :cool: Kyllä me Pandat siitä selviämme! Muotisuunnittelijamme Lili taitaa olla tästä inspiroituneena käyttänyt kierrätystä myös vaatemallistonsa ideana. Kierrätys on in! Ja näissä asuissa onkin käytetty aika villejä materiaaleja, nimittäin sanomalehteä, pahvia, jätesäkkiä ja säilykepurkkia, ja jos oikein näen, niin taitaa siellä yhdet banaanikuoretkin olla mukana… :shock:

Heh, no vaikka en ihan heti laittaisi banaaninkuoria päähäni, niin on tässä ihan käyttökelpoisiakin ideoita vaatteiksi. Olettekos Pandat koskaan törmänneet kierrätysmateriaaleista tehtyihin vaatteisiin tai muihin tavaroihin? Mikäs on erikoisin kierrätetty materiaali, josta on tehty jotain uutta? Mä ainakin olen nähnyt tosi kivoja käsilaukkuja, jotka on tehty sellaisista limsatölkin avaamislenksuista. :D
“Toisen romu on toisen aarre”, sanoo meidän äiskä. ;)
Tassuittain
Max
ja Ella

P.S. Kierrätyskoneessa, joka tuli kuvastoon tiistaina, oli pieni tekninen vika ja sinne oli jäänyt lasipullo jumiin. Nyt vika on korjattu ja tukos selvitetty.  Tänään illalla pääsette siis viimeistään käyttelemään koneitanne. :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti